Voinko vahingoittaa itseäni harjoitellessani EPI-NO:lla?
Kuten kaikessa fyysisessä harjoittelussa, sinun tulee tarkkailla omaa kehoasi. Jos noudatat ohjeita, loukkaantumisvaaraa ei ole. Jos et ole varma, älä epäröi ottaa yhteyttä lääkäriisi tai kätilöösi.
Onko olemassa tilanteita, jolloin minun ei tulisi käyttää EPI-NO:a?
Lisätietoja tuotetietosivullamme. Jos et sittenkään ole varma, voitko käyttää EPI-NO:a, lähetä sähköpostia osoitteeseen info@pedihealth.fi tai keskustele lääkärisi tai kätilösi kanssa.
Voiko pallo räjähtää?
Tämä on erittäin epätodennäköistä edellyttäen, että pallon halkaisija ei ylitä kymmentä senttimetriä. Jokainen yksittäinen pallo on testattu jalkapallon kokoiseksi asti. Pallo koostuu lääketieteellisestä silikonista. Käsittele palloa huolellisesti käyttöohjeiden mukaisesti.
Onko infektioriskiä olemassa?
EPI-NO:a ei käytetä steriilissä ympäristössä. Jos laite puhdistetaan ja desinfioidaan käyttöohjeiden mukaisesti, kasvavaa tartuntariskiä ei ole. Suosittelemme EPI-NO:a vain henkilökohtaiseen käyttöön!
Voiko EPI-NO:n käyttö aiheuttaa ennenaikaisia supistuksia tai ennenaikaisen synnytyksen?
Ei. EPI-NO:n kliinisissä tutkimuksissa ei ole ollut mitään merkkejä ennenaikaisista supistuksista tai ennenaikaisesta synnytyksestä. EPI-NO:a tulee käyttää lääkärin tai kätilön ohjeistuksen mukaisesti ja sen käyttö tulee aloittaa kolme viikkoa ennen laskettua aikaa.
Voiko EPI-NO:n käyttö vahingossa puhkaista sikiökalvon?
Kliinisissä tutkimuksissa tai synnytyslääkärien ja kätilöiden tekemissä havainnoissa ei ole mitään merkkejä siitä, että sikiökalvon voisi puhkaista EPI-NO-harjoittelun aikana.
Auttaako EPI-NO:n käyttö toipumisessa synnytyksen jälkeen? Miten se vahvistaa lantionpohjan lihaksia?
Kyllä. Itse asiassa yhä useammat nuoret äidit kertovat, että synnytyksen jälkeinen harjoittelu EPI-NO:lla vahvistaa lantionpohjan lihaksia nopeasti ja tehokkaasti. Myös kätilöiden, synnytyslääkärien ja gynekologien näkemyksen mukaan EPI-NO:n tehokas käyttö vahvistaa lantionpohjan lihaksia synnytyksen jälkeen.
Tarkemmat ohjeet harjoitteluun löytyvät käyttöoppaasta.
Miten syvälle vaginaan silikonipallo on asetettava?
Pallo asetetaan kaksi kolmasosaa matkasta vaginaan. Osa pallosta jää vaginan ulkopuolelle. Varmista, että pallo täyttyy emättimen sisällä. Voit puristaa jalat yhteen, mikäli pallo uhkaa luiskahtaa ulos vaginasta.
Tarkemmat ohjeet harjoitteluun löytyvät käyttöoppaasta.
Mitä voin saavuttaa EPI-NO-harjoittelulla?
Voit käyttää EPI-NO:a lantionpohjalihasten vahvistamiseen milloin vain raskauden aikana. Kun harjoittelet aktiivisesti synnytyksen jälkeen, lantionpohjalihakset palautuvat ennalleen 4-6 viikon kuluessa synnytyksestä. Raskausviikolta 37 eteenpäin voit aloittaa varsinaisen synnytykseen valmistautumisen EPI-NO-harjoittelun avulla.
Milloin voin aloittaa harjoittelun?
Suosittelemme EPI-NO-harjoittelun aloittamista kolme viikkoa ennen laskettua aikaa.
Voinko aloittaa harjoittelun aikaisemmin, jotta olen paremmin valmistautunut?
Optimaaliset tulokset EPI-NO-harjoittelulla saavutetaan aloittamalla harjoittelu kolme viikkoa ennen synnytystä. Harjoittelun aloittaminen aikaisemmin on tehtävä vain lääkärin tai kätilön ohjauksessa. Voit kuitenkin käyttää EPI-NO:a milloin tahansa raskauden aikana, kun harjoitat lantionpohjan lihaksia.
Kuinka usein ja kuinka pitkään minun tulee harjoitella EPI-NO:lla?
EPI-NO:n käyttöä suositellaan kerran tai kahdesti päivässä 10-20 minuutin ajan kerrallaan.
Ystäväni odottaa lasta, voinko antaa oman EPI-NO:ni hänelle?
Ei! EPI-NO:a ei voi täysin steriloida, joten sitä suositellaan vain henkilökohtaiseen käyttöön.
Jos harjoittelen EPI-NO:lla, tuleeko minun silti osallistua synnytysvalmennukseen?
Kyllä. Synnytysvalmennus pätevän kätilön ohjauksessa on hyödyllistä ja suositeltavaa.
Jos harjoittelen EPI-NO:lla, kannattaako välilihaa silti hieroa?
Kyllä. EPI-NO on osoittautunut tehokkaimmaksi keinoksi välttää välilihan repeämä, mutta välilihan hieronta on silti suositeltavaa.
Mitä episiotomia on ja mitä seurauksia sillä voi olla?
Episiotomia on kirurginen toimenpide, jossa tehdään viilto välilihaan, kun lapsen pää on näkyvissä. Episiotomia tehdään, jos väliliha ei jousta riittävästi tai kudoksen arvellaan repeävän pahasti. WHO:n mukaan episiotomia tehdään noin 60%:lle synnyttävistä naisista. Viilto ommellaan synnytyksen jälkeen.
Episiotomian suorittaminen rutiininomaisena toimenpiteenä on erittäin kiistanalainen. Naiset voivat kokea komplikaatioita episiotomian jälkeen. Komplikaatioihin voi kuulua hitaasti paranevat ompeleet, kipu virtsatessa ja peräsuolen toiminnassa sekä kipu istuessa ja kävellessä. Monille naisille sukupuoliyhteyden jatkaminen syntymän jälkeen on kivuliasta. Myös pidempiaikaisia seksuaaliterveyteen liittyviä ongelmia voi esiintyä.
Voiko EPI-NO-harjoittelu ylilaajentaa vaginaa?
Ei, päinvastoin. Asteittain ja luonnollisesti tehtävä välilihan venyttäminen ennakkotoimenpiteenä mahdollistaa välttämään pitkäaikaiset välilihan vahingot. Synnytyksessä vaginan on laajennuttava, jotta sikiön pää mahtuu ulos. EPI-NO-harjoittelu auttaa vaginaa venymään vaadittuun laajuuteen synnytyksessä ja helpottaa sitä palautumaan normaaliksi.
Voinko käyttää EPI-NO:a, mikäli minulle on jo tehty episiotomia tai välilihani on revennyt?
Kyllä. EPI-NO-harjoittelu stimuloi verenkiertoa ja lihaksia. Tämä voi tehdä arpikudoksesta joustavamman ja helpommin venyvän. Mikäli sinulla on paikallista kipua ja epämukava olo, ota yhteys lääkäriisi ennen aloittamista.
Onko EPI-NO patentoitu?
Kyllä. EPI-NO:n maailmanlaajuiset patentit omistaa Dr. Horkel (keksijä) ja TECSANA.