Välilihan valmistaminen synnytykseen

EPI-NO on synnytysharjoitusväline, jonka avulla väliliha voidaan valmistaa hellävaroen synnytykseen, tukea synnytyksen jälkeistä toipumista sekä vahvistaa lantionpohjaa.

EPI-NO on kehitetty yhteistyössä gynekologien ja kätilöiden kanssa. Venyttämällä ja vahvistamalla asteittain lihaksia ja kudoksia tulee koko lantionpohjasta vahvempi ja joustavampi. Tämä vähentää välilihan repeytymisriskiä ja synnytyksen aikaisen episiotomian tarvetta. Synnytysvaiheen harjoittelun saa aloittaa, kun laskettuun aikaan on jäljellä kolme viikkoa.

EPI-NO soveltuu myös lantionpohjan lihaksiston poikkeavan jännitysherkkyyden ”spastisiteetin” hoitoon. Tällöin venytyspainetta tulee lisätä hyvin varovasti. Lihasharjoitukset ovat yksinkertaisia ja käyttäjät voivat tehdä niitä itsenäisesti. Laite ei sisällä lateksia.

Noin kolme viikkoa ennen synnytystä aloitetaan lantionpohja- ja vaginalihasten elastisuuden lisääminen erilaisin harjoituksin. Päivittäin pitäisi harjoitella n. 15 minuuttia. Kuten urheilussa lihaksia ei pelkästään kasvateta vaan myös venytetään ja tehdään joustavammiksi.

Harjoittelun vaiheet:

1. Lantionpohjalihasten vahvistaminen

Ensin EPI-NO-pallo viedään emättimeen. Harjoitus tehdään jännittämällä lihaksia pallon ilmanvastusta vasten.

2. Lihasten venyttäminen

Käsipumpun avulla voidaan pehmeästi ja ilman vaaraa sikiölle pumpata ilmaa palloon. Pallon halkaisija suurenee asteittain, lihakset ja kudos venyvät lempeästi.

3. Synnytyksen stimulointi

Tämän venytysharjoituksen lopuksi raskaana olija antaa täyteen pumpatun pallon liukua ulos emättimestä – tunne on kuin sikiön pään tullessa ulos.

Harjoittelun edut

– treenaaminen yksinkertaisella ja miellyttävällä tavalla kotona milloin tahansa

– välilihan leikkuun tai repeämän ehkäiseminen tehokkaasti

– synnytyksen tekeminen vähemmän stressaavaksi äidille ja lapselle

– palautumisprosessin tukeminen optimaalisesti

– nopeampi kuntoonpääseminen

– seksuaalisen halun säilyttäminen

– treenimenestyksen kontrolloiminen biofeedbackin avulla

Lisäohjeet

Tarkemmat ohjeet harjoitteluun saat EPI-NO:n mukana. Kysy lisää Pedihealthin asiantuntijoilta (p. 0207 401 330), neuvolasta tai kätilöltä.

HUOM! EPI-NO Delphine Plus on tarkoitettu henkilökohtaiseen käyttöön. Sitä ei voi desinfioida.